• Leverans 1-3 vardagar
 • 5% bonus från första köpet
 • 69 kr frakt. Fri frakt över 1500 kr

OH, YOU POWER LADIES!

Vi vill lyfta fyra kreativa, skandinaviska kvinnor som är grundare till några av våra mest omtyckta varumärken! Carin Rodebjer, Frida Ahlvarsson, Ida Sjöstedt och Sanne Sehested har valt att skapa mode för kvinnor, och det med en tydlig vision.

Vi älskar berättelserna bakom deras varumärken och plaggen de vill erbjuda alla vackra kvinnor. Ta en paus och låt dig inspireras. För det är du värd!

CARIN RODEBJER /RODEBJER

Rodebjer grundades i New York 1999 av Carin Rodebjer, som vid den tiden studerade mode och design i staden. Hennes egendesignade kreationer drog till sig uppmärksamhet från såväl vänner som butiksägare, då hon rörde sig på Manhattan, och hon startade tillverkning i mindre skala och sålde till olika butiker i New York.

Idag är Carin Rodebjer en etablerad designer och har fått många priser. 2019 vann hon, för fjärde gången i rad, tidningen Elles pris Årets designer. Företaget har en filosofi förankrad i feministiska och hållbara värderingar, något som speglar sig i såväl uttryck som tanken att man ska kunna bära plaggen idag, imorgon och i framtiden.

På Rodebjer strävar man efter att få kvinnor att känna sig som den bästa versionen av sig själva.

FRIDA AHLVARSSON /AHLVAR GALLERY


Ahlvar Gallery grundades 2013 av Frida Ahlvarsson vars största fokus är tidlösa plagg som ska kännas lika självklara till alla tillfällen, idag som 10 år framåt.

”Målet med min design är att bäraren får lite bättre hållning och lite bättre självförtroende när hon bär ett plagg från oss. Oavsett om hon ska in och prestera på ett viktigt möte eller gå på en härlig middag med vännerna så ska vår design alltid kännas som ett självklart val."

När Frida får frågan vart hon kommer att befinna sig om 10 år svarar hon bestämt: ”Jag har inga visioner om att driva ett stort modehus. Min passion är att få skapa kläder till kvinnor för att underlätta i deras vardag så att de kan lägga sin tid på viktigare saker än vad de ska ha på sig. Den finaste komplimangen jag kan få är när en kund säger: -Jag bär det här Ahlvar-plagget jämt, vilka fler färger finns det i?
Då känner jag att jag har lyckats.”

IDA SJÖSTEDT


Ida Sjöstedt startade varumärket för 20 år sedan, med en önskan och vision om att få bidra med ett lekfullare, mer feminint inslag på den svenska modescenen som då var väldigt dominerad av streetwear, denim och skräddat – med andra ord traditionellt manligt mode. Att höja statusen på vad som traditionellt sett ansågs flickigt och kvinnligt var ett av Idas tydliga mål.

Varumärket presenterar sig själva med uttrycket "Dressing riot girls, fairytale princesses and everyone else in between.", vilket stämmer väl då Ida fick det prestigefyllda uppdraget att designa brudens klänning till bröllopet mellan Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia år 2015. 

"Jag har alltid velat skapa ett inkluderande varumärke. Där alla kvinnor oavsett bakgrund, ålder, social status eller smak ska känna sig välkomna, och det är en ära varje gång jag får höra att någon känt sig som sitt bästa jag i mina kläder." Ida Sjöstedt

I år firar Ida Sjöstedt 20 år som designer och kollektionen vi har inne nu är delar av hennes jubileumskollektion "Once upon a dream".

SANNE SEHESTED/GESTUZ


Sanne Sehested ville skapa ett klädmärke inspirerat av sin egen garderob, med en energi och känsla, som hon ville att bäraren skulle få av kläderna och 2008 grundades Gestuz. Sanne försöker alltid designa plagg som framhäver kvinnors styrka, istället för att överskugga den. Att leverera mode som lämnar utrymme för bärarens egna tolkning, som ger henne möjlighet att uttrycka vad styrka är för just henne.

Gestuz är ett modemärke med den moderna kvinnan i fokus. Varumärket erbjuder plagg i en feminin stil med ett coolt uttryck, som med lätthet kan bäras såväl till vardags som till fest. Gestuz utgår från föreställningen att det inte bara finns ett sätt att vara kvinnlig eller klä sig kvinnligt på. Det är du som bestämmer!

Nacka Forum

Tel: 08-716 01 11

 • Vardagar: 10–20
 • Lördagar: 10–18
 • Söndagar: 11–18

Sollentuna Centrum

Tel: 08-631 08 88

 • Vardagar: 10–20
 • Lördag: 10–18
 • Söndag: 10–18

Mood Stockholm

Tel: 08-20 40 40

 • Vardagar: 10–19
 • Lördagar: 10–18
 • Söndagar: 11-17

Bromma Blocks

Tel: 08-28 40 00

 • Vardagar: 10–20
 • Lördag: 10–18
 • Söndag: 10–18

Täby Centrum

Tel: 08-761 60 00

 • Vardagar: 10–20
 • Lördag: 10–18
 • Söndag: 10–18

Din shoppingbag(0 artiklar)

Shoppingbagen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
1 500 kr kvar till fri frakt